Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 23 maj 2011

Lycka!

Av Johanna Nordin - 23 maj 2011 23:13

Igår var det betessläpp för grabbgänget. Sju hästar fick sig en promenad på 3 km till betet. Tog dem i två omgångar så sammanlagda promenaden för min del var 12 km. Men det var det värt! Minisemester här hemma på gården med bara stona och hingsten hemma. Tror Brellir visste precis var som var på gång, han stegade på i raskt tempo fram till den vanliga beteshagen. Undrar hur han tänkte när vi gick förbi? Det blir ju inte direkt nått typiskt betesläpp-röj när man släpper hästarna. Inte mina iallafall. De kör ner huvudet i gröngräset och står och moffar i sig som besatta.

Piggelin

Det känns bra att ha dem hos Jalle. Det bor folk alldeles intill hagen och de bor väl skyddade mitt på gården där det rör sig mycket folk. Riktig el och vattenkopp med flottör. Jalle var snäll och la upp en grushög framför vattenkoppen så småttisarna också skulle nå upp. Jag var lite orolig att mina pållar inte skulle våga dricka ur koppen iom att det fyller upp nytt vatten med ett fräsljud. Men idag såg jag de samlas kring pumpen och dricka och även minstingen Pontus nådde väl till vattnet.

Livet som häst när det är som bäst!

Hagen är fint kuperad, har skuggplatser och ligger öppet så det blåser ofta så knott och oknytt håller sig undan. Drog på alla switsch innan bete. Det är ett medel mot fästingar mm. Jag måste komma ihåg att vaccinera mig själv också. Tog en spruta förra året, men glömde givetvis den andra så nu måste jag börja om igen. Kul, jag som avskyr sprutor! Blodprov har jag inga problem med. Jag är så givmild att jag ger hellre än får   .

Nallebjörn har bytt färg. Från vinterns grå kulör (det långa täckhåret som ännu hänger kvar) till brun och nu i ansiktet syns det tydligt att han blir gulbrun som sin far. När vinterpälsen trillat loss kom det fram ett jättevackert huvud! 

Brellir från Fjällbäcken född 3/6-09. Så vacker! Här står han i ett nedförslut med manen på andra sidan om halsen. Jag är riktigt stolt över honom! Han är efter Svartur wom Hochwald som fick otroligt höga poäng både exteriört och gångartsmässigt på avelsbedömningen nu i våras. Mamma heter Dís från Odensicke (e. Gestur från Stallgården u. Lóa frá Ytrireijkjum,1:a klass).     


Alla hästarna är så mysiga. Ingen av dem blir betesskygg. Vissa hästar kan bli lite sura att fånga och bli osociala när de släpps ut på bete. Som om de är livrädda att de ska behöva lämna betet igen. Men mina är lika goa som vanligt. De kommer och möter mig och Brellir körde in huvudet i magen på mig och ville gosa. Piggelin och jag lekte och busade. Jag försökte få honom att komma ihåg kommandot rulla igen. Han kunde det när han var liten. Om man river honom på ryggen blir han så till sig att han snurrar runt och till och med rullar omkring. DEt var så jag lärde honom. Tyvärr har jag glömt att öva vidare. Men idag rullade han nästan så vi kanske kan jobba fram det igen.  


Igår gick jag in trots det fina vädret och tog en dvdpaus. Var tänkt att det skulle bli en kortare paus men jag blev fast. Köpte för några veckor sedan en box med alla avsnitt från klassikern "Tre kärlekar" . Ni vet den där filmen med Samuel Fröler som utspelar sig på 40-talet. SÅ BRA film! Älskar den! Den har allt: romantik, dramatik, kärleksdravel, bra skådisar mm mm. Har tänkt flera gånger att jag ska börja se den men så har något kommit före. Jag bara längtar tills nästa dvdpaus och det vil inte säga lite det. Jag är annars inget stor film och tv-tittare. men nu blev jag fast!


Nu ska jag vattna mina stackars inomhusväxter. De lever stundtals ett hårt liv där bara de starkaste överlever. Alla utom min nya Yggdrasil. Han får specialomvårdnad. Yggdrasil är en bonsai. Jag hade en Yggdrasil för flera år sedan. Ett livets träd. Han var med mig överallt på resor. Det går ju inte lämna en bonsai  hemma. De måste ju skötas varje dag. Ett tips till alla som vill få ragg: Gå runt med ett litet träd! Jag glömmer aldrig en resa med Yggdrasil. Jag skulle flyga inrikes. Åkte först tunnelbana, sen Arlandabuss och sist flyg. Vet inte hur många (framför allt killar/män) som kommenterade Yggdrasil. Glöm hundtricket! Skaffa ett träd!    

Nya Yggdrasil


Vi hörs!  


 
 
Gunilla

Gunilla

25 maj 2011 11:57

Härliga bilder !!! Men hallå,hehe.. jag skulle nog tro att det var nån där inte hissen gick ända upp...om jag såg nån knallade runt och åkte flyg med en blomma :) kul story !
Vill du se våra småponnysar.. kolla bloggen där jag o min flickvän är redaktörer åt Ronja :)
annispannis.blogspot.com

http://www.gugge67.wordpress.com

Johanna Nordin

25 maj 2011 23:21

Tack :) Ja du man väcker uppmärksamhet vill jag lova med ett träd i handen.
Jag var in och kikade nu (igen) men jag hittade inget om nån liten ponny ;) Men det kommer väl :)
Ha det!

 
Gunilla

Gunilla

26 maj 2011 12:26

Jag tror nog du besökte min blogg kanske? det är annispannis.blogspot.com som är Ronjas blogg :)

Idag hade "öppningen" på stoet förändrats, så nu hoppas vi det blir föl snart !

http://www.gugge67.wordpress.com

Johanna Nordin

27 maj 2011 10:25

Aha så var det ja :) Då förstår jag. Ska hålla utkik efter en liten rövardotter då (el son förstås)
Ha det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Presentation

Fråga mig

96 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards