Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2011

Hänt i veckan

Av Johanna Nordin - 16 augusti 2011 22:10

Här har hänt en hel del faktiskt! Ändå känns det som dagarna bara går med rasande fart och kvällarna blir mörkare och mörkare. Men jag gnäller inte, jag älskar hösten! Så länge klockan inte vrids om är det bra, sen blir det dystert mörkt....


Jag har anmält Foxa och mig till en kurs på Enköpings brukshundklubb. Blev så less på mig själv när vi var ute i skogen, hon och jag. Jag som tränat hund aktivt, är instruktör, tävlat lydnad/bruks/spår/agility/jagat fågel över hund/startat jaktprov,  osv kände mig helt puckat ringrostig. Försökte träna in moment med en ICA-kasse dinglande i ena handen och kameran över axeln. Gick helt emot mina egna filosofier och principer och allt blev bara fel och ännu mera fel. Det är tur att jag har viss självdistans och kan skratta åt mina dumheter. Måste bero på att jag kommit så ifrån det aktiva hundlivet, jag hade inte skrattat för 5-10 år sedan! Men så tröttnade jag också. Tror allvaret blev för stort och kraven på att lyckas kvävde elden. Mina dåvarande hundar uppförde exemplariskt och allt gick ut på att tävla och nå målen, meritera för kenneln jag hade. Mina nuvarande hundar är odrägliga och ouppfostrade. Från ena ytterligheten till den andra.


Tanken med kursen är framför allt att verkligen komma ut i verkligheten med Foxa på tu man hand. Hon behöver få jobba i grupp, få störningar och lära sig koppla av medan andra jobbar. Det är så hennes liv kanske kommer se ut i framtiden och jag vill ge henne bästa start, åtminstne det bästa jag hinner och kan erbjuda henne. Vi har redan fått bekräftelse på att vi är välkomna   .

Foxa umgås med sina bästa vänner och idisslar på sitt lilla vis med en pinne eller annat som hon hittat.


Jag har fått tag i en tjej som heter Emelie som kommer hit och tränar mig och islandshästarna under hösten. Jättekul! Hon kommer hit varannan vecka har vi tänkt och hjälper mig med gångartsträning, dressyrridning, lösgörande arbete och min sits mm. Sånt vi behöver hjälp med kort och gott. Jag vill komma igång på riktigt nu och träna regelbundet för någon så att jag såsmåningom kan komma ut på tävlingsbanan med Leiknir. Jag har tidigare åkt till Jamila, vilket jag kommer fortsätta med. Men det är ett dagsprojekt. Nu slipper jag hålla på att lasta och åka eftersom Emelie istället kommer hit. 


Röding är bokad nu. Hans matte kom hit idag och valde ut honom. Han kommer dock få bo kvar här tills han är över 7 månader. Nått direkt flyttdatum/tid har vi inte satt. Vi avvaktar och ser hur vintern blir. Jag vill inte flytta föl under kallaste perioden eftersom det tar på dem ändå att flytta från tryggheten i flocken och komma ut på egna ben.


Jag håller på att greja med en ny hemsida också. Det går "sådär" bra. Vet inte om jag istället ska försöka ändra namnet på den jag redan har och fylla på den med verksamheten. Figaro ska ha en egen sida, en reklamsida. Tanken är att ta emot ston för betäckning nästa år.

Jag har gjort en annons till tidningen angående barnverksamheten, mitt sk ponnylekis. Planerat grupper och aktiviteter, fixat olycksfallsförsäkring och fått godkänd av länsstyrelsen för verksamheten.

En har jag gjort planer och skisser över hagarna och stall här hemma. Vilka ska stå med vilka i hagarna. Det är inte bara att släppa ihop dem. Figaro kommer få gå ensam i hage i vinter. Tanken var att han skulle gå med sina ston han betäckt. Men eftersom jag delade på dem när betet på Hacksta tog slut och alla hamnade ihop kan jag inte riskera att stona "kastar" (dvs aborterar bort fostren) om jag släpper ihop med hingsten igen. HAn är dominant som hingst. Inte att förväxla med dum och elak, utan Han Som Bestämmer. Stona rangordnar sig under honom genom att brunsta om.... Eller risken är stor att det sker.

 Figaro vill inte ha herrar i hagen bredvid sig. Vissa hästar har bästisar. Vissa tycker mindre om andra. Fölen ska gå i kravallhagen. Islandshästarna på lösdriften. Vissa vill verkligen stå på box om natten. Vissa behöver verkligen stå på box om natten. Ja det är mycket att tänka på och ta hänsyn till. Men jag ska se till att alla blir nöjda och glada. Det är min skyldighet gentemot dem.


Har hämtat broschyrer, gjort planskisser, ansökningar, pratat med myndigheter mm för att bygga upp uteboxar. Mycket byrokrati att ta sig igenom. Men innan vintern ska det finnas boxar ute också. Allt för djuren.


Vi hörs!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Ovido - Quiz & Flashcards