Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 4 januari 2016

Årets första inlägg

Av Johanna Nordin - 4 januari 2016 18:58

God fortsättning gott folk! Jag är inte så bra på det här med nyårs löften, vill hellre kalla det mål. Men jag har intalat mig själv att bli bättre på att svara på era kmmentarer. Jag läser dem alltid, även om det inte är dagligen jag besöker min blogg, och tycker det är kul med respons. Tyvärr har jag oftast väldigt bråttom när jag skriver och kommer på ungefär samtidigt som jag loggar ut och stänger ner datorn att "fan kommentaterna IGEN". Fram till rätt nyligen så hade jag ju inget bredband så göra internetdelning från telefonen och börja om var för krångligt och tidskrävande. Nu mera har jag bredband - kors i taket! Har dessutom netflix så jag känner mig nästan pånytt född och i en annan tidsepok. Gissa en som kollar ikapp på filmer! Patrik övertygade mig att börja kolla på The 100 som handlar om hundra tonåringar som blir tillbakaskickade till jorden 97 år efter typ jordens undergång. Skitspännande!

Det är kallt som tusan. Men snön lyser med sin frånvaro. Blandade känslor inför det. Så skönt att slippa skotta både med trakor och handkraft. Det är både tråkigt och tidskrävande. Men stackars hästarna får ömma fötter av den knaggliga marken. Ni vet lera som trampats och sedan frusit till kraterlandskap. Jag tar in stona i stora hagen som har det värst ibland om nätterna så de får vila fotsulorna. Pojkarna, 7 st med Valiant i egen hage går alltid in om nätterna. Ids inte halma deras ligghall. Mikko brukar dessutom inte gå in i den och 7 boxar är överkomligt att mocka dagligen.

Idag fick Anki flytta in. Han höll på att förfrysa näbben och ansiktet. Blev rosa/vit om näbben och blåtonad i ansiktet. Fick lyfta ut all djurmat ur ena boxen i djurrummet och stoppa in Anki där. Han stormtrivs! Får valla honom till duschen då och då så han kan duscha och slabba på ankors vis. Han är van att bli vallad och umgås med hundarna är inget problem. Myskankor är inga vintertåliga fåglar. De kommer ursprungligen från syd- och mellanamerika så vårt klimat blir för kallt. För mig är det ingen skilnad att ha en anka eller papegoja inomhus. Han är ju inte överallt och bajsar ner utan i sin box och går på en liten vallningspromenad då och då. I boxen har han spån och det han behöver och framför allt värme. Jag satte en tomteluva över huvudet på honom så bar Patrik in honom. Mössan sätter man på dem för att det stressar mindre trots allt. Bäras runt på är inte Ankis grej.

 

Han verkar trivas utmärkt till undulaternas tjattrande.

 

Hönsen har värmelampan igång.

Ståtliga tuppen

 

Torsten och Svante har fått ett hönät istället för hög med hö. Blev så less på att de kissar och bajsar i höet. De behöver hö för att hålla magen i trim men det är så där spännande att ta hand om deras sanitära olägenhet. Har de inte hö på golvet går de duktigt på pottan. Svante står by the way och kissar på bilden... Valde att hänga nätet över pottan, de smular mycket och då blir det ju samma lika igen.

Nu när de blivit större har de tillgång till hela djurrummet. Men ibland får de komma ut och leka med oss.

 

Merlin och Svante myser. "Får jag sova med dig?"

"Tack snälla du! Vad vi har det mysigt du och jag" 

Shettisgänget och russfölen på nyårsafton. De vickade inte på ett öra trots bomber på tolvslaget. Annars var nyår väldigt lugnt och tyst här. Att folk smäller av precis runt tolvslaget får vara okay, jag är ju ingen som fattar tjusningen med att skicka upp pengar i luften som regnar ner som tungmetaller men det finns ju dem som ser det annorlunda. En kompromiss för djurens skull att skjuta på tolvslaget. Amy upplevde sitt livs bästa nyår. Hon sov förbi tolvslaget. 9 år och börjar höra dåligt. DEt har sina fördelar det med.

 

Russgänget stod inne. 

 

Fina Norrgårdens Extra

 

Hundarna leker herre på täppan. De har lika kul i stallet varje dag. Fullt ös och massa hyss med att sno bortsar och moffa i sig bajs. Aldrig växer de upp.

Ankorna i Ankeborg bryr sig inte det minsta om kylan. Deras enda bekymmer är att vattnet fryser så jag får byta ofta. Kaningrabbarna bor kvar ute eftersom snön inte tycks komma än. De har både ett hus och en lucka in till en gammal fårbädd att värma sig på men de sitter ofta på höhögen och myser. De fryser inte heller. De har ju alltid bott ute och har fri tillgång på havre, kornkross och pellets förutom hö. Samling kring pumpen!

 

Mina husdjur (ja och så Anki numera som inte är på bilden)

 

Aldis avnjuter frukost en kylig morgon.

Russbarnen har kul ihop. De hänger ihop som ett tonårsgäng. Isolde, Russin, Svalbard, Qlådia och Gullvi.

 

Samtliga hagar har varmvattenbaljor. Även pojkarna och Valiant trots att de går in. Är både rädd om djuren att de annars dricker för lite och för lat för att hacka is. Det ska vara lätt och smidigt med det som går.

 

Lyckliga Lojstabarn som numera får vara utomhus. När de kom var prio ett att tämja dem och få dem att acceptera mig. De fick gå själva i ladan och vallas in på box om natten som rutin och bli vana vid mig. Steg två var att vänja in några "tanter" i taget till dem och få in dem i ny flock successivt. När de etablerat flock vågade jag släppa ut dem. Som ett i gänget så är risken minimal att de drar iväg till skogs om de inte skulle respetera elen. Hade jag släppt ut dem från början hade jag aldrig fått in dem igen om de kutat genom stängslet. Skogen var det enda de visste om och hade trygghet i förutom varandra. 

Har lärt Savannah "hoppa dej"- kommandot. Vet inte om det var så smart. Hon vill hoppa hela tiden. Blir ju mindre praktiskt när hon blir en vuxen get på 40-50 kg!

 

Lilla Greta som var sjuk mår prima. Bökar lyckligt i nya halmen.

Fina Leo! Mina gossekossor.

I helgen träffade vi Carola och spelade spel och hade kul. Var alldeles för länge sen vi sågs. Hon har jobbat mycket och ibland hinner man inte ses av olika skäl. HOppas på bättring nu 2016.


Vi hörs!         

              

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter. Fjällbäckens Sarv   Hej en lammkorv tack! Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp ...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Ovido - Quiz & Flashcards