Kennel Krokanden

Direktlänk till inlägg 20 mars 2016

Alla utlovade bilder

Av Johanna Nordin - 20 mars 2016 12:12

Förra inlägget blev bara massa babbel. Nu blir det bilder med tillhörande text. Inte i kronologisk ordning. Jag har ju valt bilder från en hel vinter.

Fjällbäckens Sarv

 

Hej en lammkorv tack!

Grynet och Leo på väg ut i ladan för hopp och lek.

Sånt här gör mig lycklig! Nöjda harmoniska ponnysar som vilar ihop.

Fota kaniner är inte det lättaste. Nyfiken i en strut!

Det är nått speciellt med kaniner!

 

En morgon möttes jag av 16 små ponnyer på fest! Någon har lärt sig att öppna dörrar. Så numera har innerdörren mellan ladan och stallet fått hasp.

Vårens fårklippning har varit.

Alfred fick torka bort svetten innan hans skulle klippas.

 

Mitt älskade Knyttebarn! Jag kommer alltid vara hennes mamma.

Så kom dagen när det var dags att släppa taget om honom och låta honom vandra vidare. Han fick kattsnuva som satte sig i luftrören och lungorna. Tänderna var lösa och fulla av tandsten, en allergi i botten och hjärtfel. Jag är glad att han fick sina sista två och halvt år i trygghet och lugn, överöst av kärlek. Vem han egentligen var och var han kom ifån var en hemlighethan tog med sig. Det ligger ett åkeri längre ner på gatan så han kan komma var som helst ifrån. Av veterinärutlåtande hade han gått på luffen länge men någon gång i livet hade han varit någons katt. Han visste exakt vad soffa var och hovslagarens schäfer älskade han från första stund och la sig alltid som en boll intill schäfern. Sov gott lilla Rufus!

 

Valiant med fans

Glad Anki som fick flytta in från vinterkylan.

 

Så här sov vi första veckan, jag och angorakillingarna Storebror och Lillebror.

 

Så bedårande söta!

 

Lånar hundbädden.

 

De blev lite väl mycket huliganer varefter de växte så de fick flytta in i djurrummet.

 

Anki han tyckte hundarna var hans flock och sov så nära de han kunde. Renoveringen var igång och det ni nu tror är ankskit på golvet är vit färg. Ja ni ser ju hur hundbädden ser ut...Köket och hallen målades vit, golvet skulle bytas och bröstpanel på väggarna, matbordet rivas ut (det var en stor skiva på köksskåp med barstolar till)  samt kakel skulle läggas innanför ytterdörren och vid murstocken. Samtidigt som både ankan, getterna och grisarna bodde inne med oss andra. 

Det gäller att kunna stänga av. Sluta bry sig om den röra som uppstår. Mitt i allt frös en vattenledning i stallet, därav de stora dunkarna som fick fyllas på i duschen.

 

Mitt vardagsrum blev sovrum och lager. Sovrummet fick bli hundrum för löptikarna och Merlin bodde i hallen. Kallas flexibelt tänkande   

Men djuren var glada!

Alla samsas och nu ser ni det nya golvet i köket. Lättsträdat och ljust.

Strebror och LIllebror bor inne än. Våren och värmen vill ju tydligen vänta i år. Vill inte flytta ut dem förrän det är varmare.

 

Renoveringen pågår

Efter golvbytet.


 

Får är så kärleksfulla!

Aurora och jag har lunchpaus.

Piff eller om det är Puff? Jo då nästan alla får har namn.

 

En kväll i goda vänners lag! Man får ju välja sina vänner och umgås med lika stora djurtokar som man själv. Folk får säga vad de vill men sanna djurvänner sätter sig ner hos djuren och gosar. De som går till stolen direkt kan sen påstå hur mycket de vill att de gillar djur. JAg kommer aldrig tro dem!

Storebror med snurröronen

 

Bröderna Bus

 

Svante

 

Torsten hjälper till med disken  

 

Flingan försökte kamouflera sig under halmbalen när jag halmade.

På maskeradfest. Första gången i livet jag var prinsessa! Men plötsligt händer det!

Grynet och Leo har fått flytta ut för säsongen! Vet inte om de blev så glada. Sällskapssjuka kossor.

Jag slängde ut min dubbelsäng och köpte våningssäng. En till hundarna och en till mig. Nu slipper jag grus, hår, grusdamm och löptiksfläckar. Har vattentätt madrasskydd och det här var en perfekt lösning för mig som vill sova nära hundarna.

I fredags var vi på Alcazar. En liten förfest hemma hos mig. Anne-Lie Anita och Julia.

Superstars!

Taget någongång på natten.

Natten till fredag kom årets första lamm. En dramatisk lamning där första lammet kom med sätesbjudning och pluggade igen. Fick efter lirkande ut lammet som visade sig vara missbildat men vid liv fast medvetslös. DEn dog strax efter födseln. Jag var beredd på att behöva avliva tackan om inte lammet kommit ut. När de ligger framme i vulvan är det omöjligt att trycka tillbaka dem och alldrahelst vid köbildning. Sammanlagt var det tre lamm. Det fanns bara två alternativ: få ut lammet eller skjuta tackan. Nu gick det bra och Carola var som tur med så hon kunde hålla tackan lite meda´n jag kände och fixade och trilskades med lammet. Tur de glömmer fort när de ser sina lamm. 46:an är en utomordentlig mor som pysslar och pratar med sina små söner.  

 

Julia och jag lekte med appar på mobilen. Vi skrattade så jag fick astma och Julia huvudvärk och blev yr.

 

Asså JUlia är så ful och jag ser ut som en kille!

Vi försökte vara lite seriösa mellan varven och tränade fölen. Här är Gullvi, född på Lojsta.

Russingubben efter Duktig.

Norrgårdens Isolde.

Lite kel och kärlek måste hinnas med. Isolde älskar att kramas!

 

Om jag jobbar ihjäl mig? Nej knappast. Köpte en blodtrycksmätare på kul. I min familj har vi delvis högt blodtryck och folk frågar ju ibland om jag håller på att jobba ihjäl mig. Det här är svaret!

 

Ha en fortsatt trevlig vår!


Vi hörs!      

     

                  


                                        


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Nordin - 4 augusti 2019 21:57

Av Johanna Nordin - 8 september 2016 11:51

Hej på er! Jag borde skrivit det här för länge sedan. Jag har inte tiden att skriva blogg. Det tar för mycket tid helt enkelt även om jag saknar det jättemycket! Jag har valt att istället öppna min fb till offentligt på sånt som ändå skulle visats el...

Av Johanna Nordin - 4 mars 2016 13:34

Nu var det banne mig länge sedan sist. Har inte haft varken tid, ork eller ens lust att skriva blogg. Funderade faktiskt på att ta ett avskedsinlägg för några veckor sedan men jag testar ett tag till. Det som får mig att vilja sluta är att det finns ...

Av Johanna Nordin - 8 januari 2016 13:41

Då och då får jag frågan om hur djuren klarar kylan. På facebook cirkulerade ett blogginlägg där någon skrev om hästar och kyla, täcke eller inte och vad en forskare kommit fram till. Jag ska återkomma till det. Djuren klarar kylan bra. De är skapt...

Av Johanna Nordin - 4 januari 2016 18:58

God fortsättning gott folk! Jag är inte så bra på det här med nyårs löften, vill hellre kalla det mål. Men jag har intalat mig själv att bli bättre på att svara på era kmmentarer. Jag läser dem alltid, även om det inte är dagligen jag besöker min blo...

Ovido - Quiz & Flashcards